top of page
DSC09214.JPG
Muziekreis naar Amsterdam 23 juni 2013

Muziekreis

BOEKJE-1.jpg
BOEKJE-2.jpg
BOEKJE-3.jpg
BOEKJE-4.jpg
BOEKJE-5.jpg
BOEKJE-6.jpg
BOEKJE-7.jpg
BOEKJE-8.jpg
BOEKJE-9.jpg
BOEKJE-10.jpg

Op 23 juni was er in navolging van de inspirerende reis naar Leipzig een muziekreis naar Amsterdam. De bestemming bestond uit een bezoek aan het concertgebouw, waarbij een concert uit de serie Meesterpianisten werd bijgewoond. Het bezochte concert was: Katia en Marielle Labeque, quatre mains piano m.m.v. Baskische percussie.   

Een aantal sfeerfoto's van de dag in Amsterdam. Te zien zijn het bezoek aan het Pianola museum in de Jordaan, het leerlingenconcert in het museum, de rondvaart en het concert in het concertgebouw.

Download hier de brief over de muziekreis naar Amsterdam.

Muziekreis naar Eisenach en Leipzig 17 tot en met 20 mei 2012
leerlingenconcert Leipzig.jpg

Het was een zeer bijzondere reis!

Een paar hoogtepunten:
Het leerlingenconcert in het Mendelssohnhaus.
Het concert in het Gewandhaus.
Het koor in de Thomaskirche.
Het uitzicht vanuit de Panorama Tower tijdens de lunch.
Het prachtige weer.
Maar het fijnste was de groep waarmee we reisden! Allemaal geweldige mensen. We hebben het fantastisch gehad met elkaar.

Bekijk hier het programmaboekje van de reis naar Leipzig.

Voorbereiding

Op 15 april gingen we als voorbereiding voor de Leipzig-reis naar de Klavecinist Jaques Ogg. 's Middags gingen we met 2 groepen leerlingen naar hem thuis. Daar konden de leerlingen op alle instrumenten van Ogg spelen. Het was een waar feest! Clavecimbels, forte-piano's, clavichord, tangentvleugel, zijn hele huiskamer staat er vol mee! Ogg legde uit hoe de instrumenten werken. Daarvoor haalde hij het binnenwerk eruit. Het was heel interesant en leerzaam. 's Avonds hield Ogg een lezing over het leven van Bach, in de synagoge van Meerssen. Aansluitend gaf hij een recital op een van zijn eigen instrumenten.

 

bottom of page